Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تمرینات مقاومتی برای بیماران دیابتی مفید است، اجرای نظام مراقبت از خون در ۸۰ درصد بیمارستان‌های کشور، پرستاران مناطق محروم کشور در حیطه‌های تخصصی، آموزش دیده و توانمندسازی می‌شوند، کاهش ۵۰ درصدی زمان پاسخ‌دهی معاینات پزشکی قانونی و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، تمرینات مقاومتی برای بیماران دیابتی مفید است، اجرای نظام مراقبت از خون در ۸۰ درصد بیمارستان‌های کشور، پرستاران مناطق محروم کشور در حیطه‌های تخصصی، آموزش دیده و توانمندسازی می‌شوند، کاهش ۵۰ درصدی زمان پاسخ‌دهی معاینات پزشکی قانونی و ... گزیده‌ای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

 

• تمرینات مقاومتی برای بیماران دیابتی مفید است
پزشکان در یک مطالعه جدید به بررسی نقش تمرینات قدرتی در کمک به افراد مبتلا به دیابت پرداختند. به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان برزیلی تحقیقاتی روی موش‌های آزمایشگاهی انجام داده و دریافتند که تمرینات مقاومتی می‌تواند چربی کبدی را کاهش داده و سطح قند خون را در مبتلایان به دیابت بهبود دهد. انسولین هورمونی است که لوزالمعده (پانکراس) به منظور کنترل سطح قند خون تولید می‌کند. زمانیکه بدن انسولین کافی تولید نکرده یا نتواند از آن استفاده کند بیماری دیابت ظاهر می‌شود. سازمان جهانی بهداشت (WHO) در برآوردی اعلام کرده‌است که در سال ۲۰۱۶ میلادی دیابت عامل فوت ۱.۶ میلیون نفر بوده و سطح بالای قند خون در سال ۲۰۱۲ در مرگ ۲.۲ میلیون نفر نقش داشته است. در بسیاری از موارد افراد با داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش کردن می‌توانند از خطر ابتلا به دیابت مصون بمانند.

• اجرای نظام مراقبت از خون در ۸۰ درصد بیمارستان‌های کشور
سخنگوی سازمان انتقال خون، گفت: در حال حاضر نظام مراقبت از خون و سلامت خون در ۸۰ درصد بیمارستان‌های کشور اجرا می‌شود. به گزارش مهر، بشیر حاجی بیگی اظهارداشت: از بدو تاسیس سازمان انتقال خون تا پایان خرداد ۹۸، آمار اهدای خون در کشور به مرز ۵۰ میلیون نفر رسید که آمار قابل توجهی در منطقه مدیترانه شرقی است. وی با عنوان این مطلب که ایران جزو ۲۰ کشور عضو انجمن علمی خون نادر است، افزود: ما جزو پنج کشور برتر آسیا در زمینه طب انتقال خون هستیم.

 

• پرستاران مناطق محروم کشور در حیطه‌های تخصصی، آموزش دیده و توانمندسازی می‌شوند
مدیرکل دفتر توانمند سازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفت: ۲۸۰ پرستار مناطق محروم کشور با حضور در دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر در تهران، آموزش و توانمندسازی در ۵ حیطه تخصصی مراقبت‌های پرستاری ویژه ICU، سوختگی، CCU، دیالیز و اورژانس را دریافت کردند. به گزارش برنا، احمد نجاتیان با اعلام این خبر افزود: در سال ۹۷ با هدف ارتقای دانش و توانمندی‌های پرستاران شاغل در مراکز درمانی مناطق محروم کشور با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی تعداد ۲۸۰ پرستار شاغل در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور در دوره‌های تخصصی شرکت کردند. وی با اشاره به توسعه بخش درمان در تمامی مناطق کشور و ایجاد بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی در شهر‌هایی که قبلا فقط خدمات سرپایی در آن انجام شده بود، گفت: خوشبختانه در طرح تحول سلامت به توسعه خدمات در مناطق محروم توجه ویژه‌ای شد هاست و با ساخت و تجهیز بیمارستان‌ها و تامین پزشکان متخصص، خدمات تخصصی در این شهر‌ها به مردم ارائه می‌شود که گام مهمی در ارتقای دسترسی آحاد مردم به خدمات سلامت دارد.

• کاهش ۵۰ درصدی زمان پاسخ‌دهی معاینات پزشکی قانونی
رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: متوسط زمان پاسخ‌دهی در حوزه معاینات از ۲ ساعت در سال‌های گذشته به حدود یک ساعت، در حوزه کمیسیون‌ها از حدود ۵ ماه به کمتر از یک ماه و در حوزه تشریح از حدود ۶ ماه به نزدیک دو ماه رسیده است. به گزارش تسنیم، مسجدی آرانی در تشریح عملکرد حوزه پزشکی و آزمایشگاهی در سال گذشته به راه اندازی سه آزمایشگاه سم شناسی و یک آزمایشگاه آسیب شناسی، تکمیل تجهیزات آزمایشگاهی ۱۱ مرکز، تهیه و تامین تجهیزات واحد‌های معاینات بالینی ۱۴ مرکز پزشکی قانونی، راه اندازی ۹ مرکز تشریح در شهرستان‌های فاقد تالار تشریح و تکمیل تجهیزات مورد نیاز واحد‌های تشریح ۱۲ مرکز و تکمیل تجهیزات گروه‌های بررسی صحنه جرم سه مرکز در سطح کشور اشاره کرد. وی با تاکید بر سرعت بخشی در ارائه نظرات کارشناسی افزود: با تلاش همکاران سازمان میزان متوسط زمان پاسخ‌دهی در حوزه‌های مختلف تخصصی طی سال‌های قبل کاهش یافته به طوری که متوسط زمان پاسخدهی در حوزه معاینات از ۲ ساعت در سال‌های گذشته به حدود یک ساعت، در حوزه کمیسیون‌ها از حدود ۵ ماه به کمتر از یک ماه و در حوزه تشریح از حدود ۶ ماه به نزدیک دو ماه رسیده است.

• بیمارستان‌های کشور «شبکه‌ای» می‌شوند
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت جزییات برنامه این وزارتخانه برای شبکه‌ای کردن بیمارستان‌ها را توضیح داد. به گزارش ایسنا، بهزاد کلانتری از اقدام وزارت بهداشت برای اداره شبکه‌ای بیمارستان‌های کشور خبر داد و گفت: راه‌اندازی بیمارستان‌های شبکه‌ای یا زنجیره‌ای، اقدامی است که در دنیا در حال انجام است. وزارت بهداشت هم مدتی است که آیین‌نامه آن را تدوین کرده که اکنون این آیین‌نامه در مرحله نظرخواهی بوده و نهایتا در ماه جاری نهایی می‌شود. وی افزود: بیمارستان زنجیره‌ای یا شبکه‌ای به این معناست که بیمارستان‌های کوچکی که اداره آن‌ها از نظر اقتصادی به‌صرفه نیست، زیر مجموعه‌ای از بیمارستان‌های بزرگ‌تر و به نوعی جزئی از بیمارستان‌های بزرگ‌تر می‌شوند. با این اقدام دیگر بیمارستان‌های کوچک رییس، امور مالی و اداری مستقل نداشته و همه اقدامات‌شان در بیمارستان بزرگ‌تر انجام می‌شود. بر این اساس رییس بیمارستان بزرگ‌تر باید بیمارستان کوچک را هم مدیریت کند. در واقع بیمارستان‌های بزرگ همه اقدامات بیمارستان کوچک را انجام می‌دهند و به نوعی بیمارستان بزرگ یک بیمارستان کوچک را تحت پوشش قرار داده و معین آن محسوب می‌شود.

• گردش مالی بالای محصولات طب سنتی در دنیا
اولین همایش "طب فراگیر، کارآفرینی و اشتغال" از سوی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با محوریت آروماتراپی (رایحه درمانی)، هومیوپاتی (پزشکی فرامولکولی)، بیوتراپی (زیست درمانی) و مارکتینگ و فروش با حضور اساتید و صاحب‌نظران این حوزه در پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. به گزارش ایسنا، فرج حسینیان با اشاره به وضعیت بحرانی اشتغال فارغ‌التحصیلان در کشور، عنوان کرد: متأسفانه فضای مناسبی برای اشتغال فارغ التحصیلان رشته‌های مختلف و به خصوص رشته‌های مرتبط با طب فراگیر و سنتی در کشور مهیا نیست و در این رابطه جهاد دانشگاهی به دنبال مهارت افزایی، ایجاد فرصت و کارآفرینی برای فارغ‌التحصیلان هر دو حیطه طب رایج و سنتی است. وی با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های مهارتی و آموزشی با مضمون طب سنتی و رایج در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: در حوزه پژوهش نیز در زمینه ارائه مقالات و انجام پروژه‌های بنیادی و کاربردی و همچنین تولید محصول و دارو فرایند‌هایی آغاز شده است.

• نگرانی از کاهش مراجعه مردم به مراکز بهداشتی درمانی به دلایل اقتصادی
معاون کل وزارت بهداشت گفت: این نگرانی وجود دارد که طی امسال مردم به علت فشار‌های اقتصادی و بالارفتن هزینه‌هایی همچون هزینه مواد غذایی و …، کمتر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند. به گزارش ایسنا، ایرج حریرچی: در همین راستا انتظار می‌رود تا بخش‌هایی که خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌دهند همچون خیریه‌ها، ارائه خدمات خود را گسترش دهند. وی ادامه داد: به علت مذکور، رشد برخی از تعرفه‌ها کنترل شده است به عنوان مثال در بخش جراحی افزایش تعرفه نداشته‌ایم و رشد قیمت داروی خارجی را صفر اعلام کرده‌ایم. حریرچی اظهار کرد: علاوه بر آن افزایش نرخ خدمت نیز در بخش دولتی فقط ۱۰ درصد بوده است.
• یزدی‌ها سالانه حدود ۸۰ میلیارد تومان دخانیات مصرف می‌کنند
مدیرگروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد می‌گوید: مردم این استان روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار نخ انواع سیگارت داخلی و خارجی استعمال می‌کنند که هزینه سالانه آن، به ۷۵ الی ۸۰ میلیارد تومان می‌رسد. به گزارش ایرنا، وحید جعفری تاکید کرد: طبق تحقیقات انجام شده ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان یعنی ۱۲۰ هزار نفر دخانیات مصرف می‌کنند. وی افزود: بر اساس پژوهش یادشده سه درصد بانوان و ۲۶ درصد مردان یزدی بالای ۱۸ سال دخانیات مصرف می‌کنند، که جایگاه بانوان و مردان این گروه در ۳۱ استان کشور به ترتیب در ردیف هشتم و دوازدهم قرار دارد.

 

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بسته سلامت دیابت سرطان ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۹۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

به گزارش مهر، آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • بسیج سازندگی، رکنی اساسی در تحقق آرمان‌های نظام در مناطق محروم
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • بیمارستان نیایش به ابر بیمارستان تبدیل خواهد شد
  • آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند